De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld De Wijkhub Oude Noorden die aan ambtenaren een plek geeft om dichter bij de bevolking te... Wijkhub Oude Noorden open

De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld

De Wijkhub Oude Noorden die aan ambtenaren een plek geeft om dichter bij de bevolking te komen werd als nummer 29 geopend door Wethouder Simons. De Hub is gevestigd in het Jan van der Ploeg huis aan de kant van het Johan Idaplein.

Wijkmanager Jacco Bakker gaf de introductie. Diverse diensten van Gemeentewerken tot stadsbeheer, van politie tot woningbouwverenigingen zullen makkelijker bereikbaar worden. De Wijknetwerkers helpen bij bewonersinitiatieven. De hub in het Oude Noorden heeft zelfs een weggeefkast. Heb je mooie boeken of bruikbare kleding over?

Plaats ze in de kast van de Ruil Hub! Wethouder Simons maakte duidelijk dat het dichter bij de bewoners  zijn de bedoeling is. ‘De politiek heeft contact met de bevolking verloren door een hele reeks aan bezuinigingen en een overdreven centralisatie.

Elke hub kan zijn eigen gezicht hebben en zijn eigen klemtonen leggen. Bij formulieren kan geholpen worden. Honderdduizend Rotterdammers zijn niet gedigitaliseerd.’ Zowel ambtenaren als veel actieve bewoners waren aanwezig en bekeken het interieur.

Ze werden vergast op heerlijke hapjes en een drankje in de kantine van Jan van der Ploeghuis. Pierre van Duijl en bassist wisten de pure Rotterdamse sfeer er in te houden. Uitblazen was het verder in de schitterende tuin van het Jan van der Ploeghuis.  

De Piet Roovers stichting zorgde voor een tentoonstelling van schilder en beeldhouwwerk. Allemaal creaties van bewoners onder impuls van Jaap van Gurp.