Leren programmeren. Experimenteren met een VR-bril. Aan de slag met een 3D-printer. Het kan allemaal in de nieuwe SOL Academy Makerspace, waar basisschoolleerlingen uit... Aan de slag met techniek in de Makerspace

Leren programmeren. Experimenteren met een VR-bril. Aan de slag met een 3D-printer. Het kan allemaal in de nieuwe SOL Academy Makerspace, waar basisschoolleerlingen uit Noord spelenderwijs allerlei technische vaardigheden kunnen ontwikkelen.

‘Ieder kind heeft talent’, daar is Jung Mi van Rootselaar van welzijnsorganisatie SOL van overtuigd. En dus moet ieder kind de kans krijgen om zijn of haar talent te ontwikkelen.

Dat kan onder meer in de SOL Academy Makerspace in Huis van de Wijk Mozaïek, waar kinderen technische vaardigheden leren die hen later heel goed van pas komen. De academie werd feestelijk geopend door wethouder Bokhove. ‘We zitten nog in de opstartfase’, vertelt Jung Mi.

Maar plannen zijn er genoeg. ‘In november starten we met lessen waarbij kinderen met lego een auto gaan bouwen en deze gaan programmeren.

Daarnaast hebben we een 3D-printer, waar we activiteiten omheen gaan organiseren.’ Uiteindelijk wil SOL de Makerspace ook een dagdeel in de week openstellen, zodat kinderen er terechtkunnen om aan een eigen project te werken.

Benieuwd naar de activiteiten in de Makerspace? Houd dan www.solnetwerk.nl in de gaten.

Of volg SOL hier op Facebook 👉 SOL Rotterdam. Ouders die meer willen weten kunnen terecht bij jeugd makelaar Jeroen Verwoerd via jverwoerd@solnetwerk.nl of 06 409 172 49.