De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld Heliport  werd vereerd met een bezoek van Burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouders.  Ze luisterden naar de... Bezoek aan Heliport en Hofbogen

De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld

Heliport  werd vereerd met een bezoek van Burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouders.  Ze luisterden naar de uitleg over het  succesvolle initiatief  van bewoners om het binnenplein groen en klimaatbestendig te maken en hoe ze dit samen met de Gemeente Rotterdam hebben kunnen realiseren en onderhouden.

Daarnaast  lieten ze weten dat bewoners actief zijn met het opruimen van zwerfaval en tal van activiteiten organiseren.  B&W waren onder de indruk van de bewoners betrokkenheid.

Duidelijk werd gemaakt dat de  verbondenheid mede tot stand komt door het  ‘Helihonk’ en dat ze deze faciliteit beslist niet willen verliezen.  

Hofbogenpark

Daarna bezochten de wethouders en de burgemeester de 1,9 km lange Hofbogen, waar de komende jaren het Hofbogenpark moet worden gerealiseerd.

Op het Luchtpark werden ze geïnformeerd over de plannen. Bewoners namen de gelegenheid  om hun zorg  uit te spreken over de geplande hoogbouw rondom het Luchtpark.

Tijdens de wandeling over het dak gaven medewerkers van Dudok (eigenaar van de Hofbogen),  de gemeentelijk projectleider en ontwerpers van de Urbanisten die het ontwerp hebben gemaakt van het Hofbogenpark toelichting op de komende plannen.

Zo werden ze geïnformeerd over de waterberging en de diverse opgangen richting het park. Maar ook gaven bewoners die al jaren betrokken zijn bij de ontwerpplannen hun visie. Afgesloten werd met een lunch bij Zadkine Horeca. Burgemeester Aboutaleb had een bemoedigend woordje voor alle  betrokken partijen. Het bezoek werd georganiseerd door wijkmanager Okach Bouchtaoui