Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld Op zaterdag 9 april en zaterdag 16 april stonden Noorderlingen in de rij op het Noordplein... Milieucoaches delen Energieboxen010 uit

Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld

Op zaterdag 9 april en zaterdag 16 april stonden Noorderlingen in de rij op het Noordplein om een Energiebox010 te ontvangen vol met energiebesparende spullen. Ze gingen als broodjes over de toonbank.

De milieucoaches van het Rotterdamse Milieucentrum deelden zo’n duizend Energieboxen010 uit. Ze gaven tal van besparingstips en – adviezen.

Ook konden bewoners direct een afspraak maken met een energie monteur aan huis van Wijk Energie Werkt. Wat zat er allemaal in de box?: verschillende spaarlampen, tochtstrips isolatiefolie en een lijst met besparingsadviezen.

Het muzikanten koppel Padam Padam zongen toepasselijke liedjes over zuinig met energie, het gas van Poetin, maar ook onvervalste Rotterdamse smartlappen.

De groene klusjesman legde uit hoe je kunt besparen met de spullen uit de energiebox. De afhalers kregen ook de besparings meetlat van Opzuinig mee! Heb je de uitdeling van Energieboxen gemist, geen nood: De komende weken worden op tal van plaatsen in Rotterdam Energieboxen010 uitgedeeld.

Kijk op www.energiebox010.nl waar je nog meer energieboxen 010 kan krijgen. Powered by Rotterdam Duurzaam van de Gemeente Rotterdam. Meer info op https://www.facebook.com/rotterdams.milieucentrum