Waterweg ontwikkelt water passerende tegels van bagger. Ieder jaar komt er 10 miljoen kuub bagger vrij, en tegelijkertijd zijn er geen duurzame oplossingen voor... Waterpasserende tegels van bagger

Waterweg ontwikkelt water passerende tegels van bagger. Ieder jaar komt er 10 miljoen kuub bagger vrij, en tegelijkertijd zijn er geen duurzame oplossingen voor bestrating in de stad. De tegels zijn de oplossing voor wateroverlast in de stad en gemaakt met een overvloedige reststroom uit Nederlandse rivieren en kanalen. Een klimaat adaptieve tegel van een circulair materiaal.

Op dit moment zijn wij bezig met de opschaling van onze productie als onderdeel van ons CityLab010 project van de Gemeente Rotterdam. Daar komen in oktober heel veel tegels uit. We gaan de baggertegels in het Oude Noorden testen en monitoren. Wij willen laten zien dat duurzaamheid in de stad mogelijk is door het te doen met bagger. Daarbij willen wij natuurlijk heel graag de bewoners betrekken! We gaan in oktober starten in de Blommersdijkselaan.

De bewoners, gemeente en de wijkraad zijn enthousiast om dit nieuwe product als eerste te gaan testen. En wij ook! Zoals je kan zien in de foto komen de tegels om de Guerilla-tuin in de straat te liggen, maar ook op andere plekken in de straat.

Wij zijn Wies en Eva en hebben nooit een passie gehad voor bagger, maar wel voor de toekomstbestendige stad, duurzaamheid en ontwerp. Wies van Lieshout deed een BSc industrieel ontwerpen waarna ze een master Design for Interaction aan de TU Delft. Ze woont op de Noordsingel. Eva Aarts heeft economie en internationale betrekkingen gestudeerd aan Erasmus Universiteit in Rotterdam, en woont op de Admiraal de Ruyterweg in Rotterdam.

Willen jullie meer weten over ons baggerproduct? Stuur ons dan een mail naar eva@waterweg.co of ga naar onze website www.waterweg.co.