De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën in de wereld. De meeste mensen hebben hier geen weet van. Kolere gaat hier verandering... Young Avant Garde Summer School

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën in de wereld. De meeste mensen hebben hier geen weet van. Kolere gaat hier verandering in brengen. Ze zetten op een positieve manier aan tot het bewust consumeren van kleding door het programmeren van stimulerende interventies op bestaand gedrag. Ze brengen mensen samen om bestaande overtuigingen op een laagdrempelige manier te onderzoeken.

Cult North
Cult North hun partner is een opkomend initiatief van Mitchel Samson en Ziya Gorer dat zich richt op Passie ontwikkeling onder jonge inwoners van Rotterdam – Noord.

Cult North formuleert een verscheidenheid aan activiteiten om deze kwetsbare doelgroep actief te inspireren om hun eigen artistieke of sportieve activiteiten te ontwikkelen.

De verschillende activiteiten van Cult North spelen in op het geluksgevoel. De doelgroep van Cult North bestaat uit jonge en creatieve multiculturele ondernemers. Als platform maakt Cult North continu de vertaalslag tussen de wereld waarin de jeugd leeft en culturele organisaties.

Organisaties die de taal van de jongeren vaak niet spreken en moeilijkheden ondervinden hen te benaderen en hun belangen te vertegenwoordigen.

Summer School
Tijdens de maand juli organiseerden Kolere en Cult North een creatieve zomerschool voor jongeren in de Wasserij, de Kas en bij Cult North met de naam de Young Avant-garde Summerschool. ’Het is tijd voor een nieuwe generatie die geen kleding wil dragen waarbij de impact op mens en milieu te groot is, een generatie die zelf wel bepaalt wat de norm is.’

Tijdens de zomerschool gaven de organisatoren deze drive en de creativiteit een podium, met de theater workshop leerden ze straattheater scenes maken over de kledingmarkt, met spoken word zetten ze inspiratie om in tekst en voordracht en in een atelier werd je uitgedaagd om nieuwe designs te maken met oude kledingstukken.

De Young Avant- garde Summer school was een initiatief van stichting Kolere in samenwerking met Hedone Apparel, Spraakuhloos en Cult North.

Kolere is gericht op het creëren van een plek waar je samen leert en tools in handen krijgt om kleine en grote stappen te zetten richting een duurzamere kleding consumptie.

Cult North richt zich op passie ontwikkeling onder de jonge inwoners van Rotterdam Noord.