Tijdens de herfstvakantie zorgde een spetterend bewoners initiatief voor een leuke vakantie dag. De steun van SOL was prima. Het begon bijzonder mistroostig met... Bruisende vakantiedag

Tijdens de herfstvakantie zorgde een spetterend bewoners initiatief voor een leuke vakantie dag. De steun van SOL was prima. Het begon bijzonder mistroostig met steeds terugkerende buien. Besloten werd de theaterzaal van de Banier te gebruiken tot het zonnetje weer kwam.

De Cria Familia met haar Braziliaanse muziek brengt ritme bij de jongeren met vrolijke muziek en wel negen muzikanten. De kinderen laten zich helemaal gek maken van de capoeira. Ze doen mee met zijn allen en slingeren zich over een touw. Hartje komt binnen, een reuzenpop met aantrekkingskracht op de kleintjes.

Ook Hartje danst mee. Dan komt de verrassing van de dag. De theatergroep Strong (Wo)men brengt een sterke vrouw die mannen de lucht in gooit.

Naast acrobatiek krijgen we bijzonder verfijnd jongleren. Het applaus is niet van de lucht. De diabolo’s gaan met vier tegelijk de raarste rondjes draaien.

Dan komen de workshops met schilderen, creativiteit, knutselen en stickeren, zowel buiten als binnen.

De schilders van Hartjes in de buitenruimte konden genieten van de Cria Familia die dansend en musicerend de dag bleven animeren.

De Cria won een belangrijke Rotterdamse muzikanten prijs en de kinderen waren het hier roerend mee eens.

Een uitgebreide reportage kan je vinden op Noord010.