Het lijkt wel een kermisterrein waar het Johan Idaplein in is omgetoverd. We botsen op de ruilwinkel bemand door een juffrouw van de school:... Creatieve kermis op het Johan Idaplein

Het lijkt wel een kermisterrein waar het Johan Idaplein in is omgetoverd. We botsen op de ruilwinkel bemand door een juffrouw van de school: geef wat en neem wat. We zien leuke kinderboeken en speeltjes.

Rond de ruilkraam zijn allemaal hartjes opgehangen. Neem er één en dan krijg je van de kinderen een zelfgemaakt compliment. Verderop wordt geschminkt en henna aangebracht op handen en armen. Koekjes kan je krijgen met lekkere limonade.

Wil je een matrozenopleiding, klim dan op de touwladder! Zeepbellen kan je blazen en hoelahoepen. Aan een enorme elastiek wordt je vastgezet en dan zo ver mogelijk lopen met de vracht.

Wie raakt er het verste ? Met het Kinderparadijs kan je een zwarte wolk vrolijk maken met kunstwerkjes vol kleurrijke pluimen. SOL organiseert een spannend voetbaltoernooi. In een koepeltent zien we Latifa van SOL die hartjes laat beschilderen en ze vervolgens als afdruk op leuke tassen laat aanbrengen. We zien verrassende artistieke impressies. Positieve woordjes kan je vormen en in een armband verwerken.

De aankomst van Oliver Quist, de vermaarde goochelaar, zorgt voor sensatie. Niemand begrijpt hoe hij de wonderlijkste trucs uithaalt. Alles is bevlagd, slingers met hartjes verwelkomen je. Wat een heerlijk feest!!

Belangrijk is de rol van de vele leerkrachten van de Hildegardisschool die allemaal deelnemen. Opvallend zijn hun kunstige T-shirts met de naam van de juf op de achterkant. Ze werken samen met SOL, het Kinderparadijs en het Rotterdams Volkstheater. Voor herhaling vatbaar!