Rond NoordBestWie op zaterdagavond 29 oktober door het Oude Noorden liep, had grote kans om ineens oog in oog te staan met een mummie,... Halloween………..

Rond NoordBest
Wie op zaterdagavond 29 oktober door het Oude Noorden liep, had grote kans om ineens oog in oog te staan met een mummie, een luipaard of een spook! De Raephorststraat, Tochtstraat, Bloklandstraat en 1e Pijnackerstraat vierden namelijk Halloween.

Griezelig verklede kinderen liepen langs versierde huizen om – na de magische woorden ‘ trick or treat’ uitgesproken te hebben – snoepgoed en ander lekkers te verzamelen in hun mandjes en tasjes.

Bij sommige huizen waren ook de bewoners in de verkleedkist gedoken en deden dus heksen, tovenaars en vampiers de deur open. Na de rondgang langs de deuren verzamelden jong en oud zich in de Bloklandstraat rond de vuurkorf om samen af te sluiten met wat lekkers te eten en drinken.

Alle kinderen kregen nog griezelige Halloween sokken en voor de mooist verklede kinderen en het mooist versierde huis waren er extra prijsjes. Het was een griezelig goede avond!

In een spookhuis
Hele rijen kinderen en ouders schuiven aan richting het spookhuis ingericht in een door Havensteder beschikbaar gestelde lege woning. Vanuit het pand klinken bange kreten. De verlichting van de kamers is luguber.

Wil is de tovenaar gids die een sliert van kinderen begeleidt. ‘Heel voorzichtig kinderen, blijf dicht bij mij.’ We komen allereerst bij de snoeptafel. Tussen de snoepjes liggen ook giftige bonbons, het is dus opletten geblazen. Plots komen we op een verjaardagsfeest met een reuze taart in etages.

Een wit konijn, een geraamte en een spook zitten voor eeuwig aan de verjaardag tafel. ‘ Ze hebben teveel gesnoept en zitten nu hun straf uit’ vertelt Wil. Verderop krijgen we een heel stel poppen die tot leven zijn gewekt. Een bezorgde verpleegster rent naar buiten: ‘ Hier niet binnenkomen!’

Een vrouw met een vreselijk groot gebit scheldt de kinderen uit, terwijl ze waakt over een krijsende baby. ‘Wegwezen !’ De kamer ligt vol afgehakte voeten en handen.

De hele route verschijnen zwarte dooddoeners met enorme snavels. De ruimtes zijn versierd met spinnenwebben, zwarte gesponnen slierten en doodshoofden.

De muziek doet je rillen. Als de stoet kinderen naar buiten komt zuchten ze diep. ‘ Wat eng jongen !’ Er zat heel wat werk in voor de vrijwilligers om zo een spookhuis vorm te geven, een knap creatief stuntwerk. Opvallend is de grote participatie aan het evenement door heel wat gezinnen.