Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld Op 20 april was het weer tijd voor een spetterende Bruisende Woensdag. Dit keer heeft het... Het bruist op het plein van basisschool de Klimop!

Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld

Op 20 april was het weer tijd voor een spetterende Bruisende Woensdag. Dit keer heeft het Kinderparadijs een feest op het plein van basisschool de Klimop georganiseerd. Het was de week van de wijkwaarde ‘CREATIVITEIT’, dus alles stond in het teken van creatief denken, maken en doen.

Kinderen (en hun ouders) uit het Oude Noorden konden op het plein deelnemen aan allerlei leuke en leerzame activiteiten.

Verschillende organisaties uit de wijk – zoals het Kinderparadijs, het Rotterdams Volkstheater, SOL en Goud van Noord – hadden toffe workshops georganiseerd. Het plein was gevuld met kinderen en ouders. Met het thema ‘Anders is ook leuk’ waren de kinderen actief bezig met sport, zoals dans en basketball.

Manal, een van de kinderen, was aanwezig en zei: “Ik vind voetbal niet leuk, maar basketbal wel. We doen het niet zo vaak op school, dus ik vind het heel leuk dat ik het nu mag doen.”

Andere kinderen waren bezig met kunst maken of eten aan het bereiden in de appelfabriek. Zara (8 jaar): “Een appelfabriek is echt een goed idee. Iets gezonds maken en toch ook leuk.”.

Anders dan anderen

Een van de workshops was het Bruisend Interview waar de kinderen hun mening konden geven over de wijkwaarde ‘CREATIVITEIT’.

Op de vraag ‘Hoe ben jij anders dan anderen?’ antwoorden zij met: “Ik doe aan ballet!”, “Ik draag andere kleren!” en “Iedereen is anders, dat is juist leuk!”.

Er zijn vier wijkwaarden die altijd belangrijk zijn als we op een fijne manier met elkaar willen samenzijn in het Oude Noorden: CREATIVITEIT, AUTONOMIE, POSITIVITEIT en RESPECT. Vier keer per jaar wordt iedere wijkwaarde een week lang in het zonnetje gezet en deze week was dat creativiteit.

Voor iedereen mag creativiteit iets anders betekenen. Mohammed (7 jaar): ”Als je creatief bent, dan kun je veel dingen maken en doen.” Younes (10 jaar) zegt: ”Creativiteit is als je dingen kunt bedenken die niemand anders kan bedenken. Dus dat je nieuwe dingen bedenkt.”

Alle partners waren heel tevreden over het pleinfeest. Het was ontzettend gezellig en druk. Sarah (9 jaar) zegt: “Ik denk dat ik nog nooit zo’n groot feest op het plein heb gezien!”