Wel 90 kinderen vergezeld van hun ouders komen in kleine groepjes stilletjes de spooktuin binnen. Het is Halloween! Ze volgen een smal pad tussen... Hofdijk binnenterrein wordt spooktuin

Wel 90 kinderen vergezeld van hun ouders komen in kleine groepjes stilletjes de spooktuin binnen. Het is Halloween! Ze volgen een smal pad tussen de struiken, schaars verlicht met halogeen lampjes. Een gillende jonkvrouw in nood bedreigd door een roodharige vampier jaagt de kinderen de stuipen op het lijf.

Pietje de dood met zeis en enkele monstertjes doen je griezelen. Een reuze doodshoofd kijkt je aan van tussen de struiken. Een lijkkist met skelet is luguber.

Een bedelaar met een lange baard en stok probeert je centen te ontfutselen. De begraafplaats is op zijn minst geheimzinnig aangelegd.

Verderop lopen de dooddoeners uit Harry Potter met zwarte kappen, lange donkere gewaden en kronkelige takken.

Terwijl de muziek je doorgaans doet rillen, komt er een heel ander geluid uit het feeën huis. Het lijkt wel een muziekdoosje. De feeën optrek is schattig en de dame zelf met wollige mantel en groot blond kapsel stelt de bange kinderen gerust. ‘Kom maar in mijn huisje.’De groepjes belanden uiteindelijk bij de waarzegger uit Alice in Wonderland.

Hij ziet onheil in zijn kristallen bol die prijkt onder een 12 armige kandelaar. ‘Vlucht snel, nu kan het nog.’

Tijdens de kruip en sluip door komen de deelnemers van klein tot groot meerdere griezels tegen, kunstig geschminkt door Mohammed die hiervoor een super talent heeft.

Over de gezichten druipt het bloed uit snijwonden. Pruiken en Dickens hoeden dragen de jongeren uit de buurt als begeleiders of spookfiguren.

De hele spooktuin is in elkaar gezet door vrijwilligers uit de buurt onder impuls van Wil en Hamid, een gigantisch werk. De buurt acteurs hebben onbetwistbaar talent.

Kinderen en moeders beleven de dag van hun leven. Het was wel even schrikken!