Het zomerproject van het Kinderparadijs zit er weer op. Het Groot Biegel Sprookjesboek stond dit jaar centraal. Voor elke activiteit werd een verhaal uit... Zinderend zomerproject met een papieren paleis.

Het zomerproject van het Kinderparadijs zit er weer op. Het Groot Biegel Sprookjesboek stond dit jaar centraal. Voor elke activiteit werd een verhaal uit het boek van Paul Biegel voorgelezen en daarna gingen de kinderen op verschillende manieren in de Avonturentuin van het Kinderparadijs met het verhaal aan de slag.

Heb je ooit een papieren paleis gebouwd? De kinderen van het zomerproject wel!

Op het grote grasveld werd met stokken, enorme vellen stevig karton, touw en enig knip- en plakwerk een papieren paleis gemaakt waar je heel makkelijk in en uit kon lopen. Zelfs met je toverhoed uit een ander verhaal.

Uit die toverhoed kwamen taartjes dus die moesten ook gemaakt, versierd en opgegeten worden. Het was best hard werken, maar de sfeer was fantastisch.

En als het niet lukte? Dan probeerden de kinderen het gewoon opnieuw! In de verhalen kwamen ook heel veel vliegende kinderen voor.

Tja, dat moet natuurlijk ook worden uitgeprobeerd. Mega kartonnen vleugels werden versierd en zo gemaakt dat je ze “aan kon trekken”. Hoe dat moest, was iets wat de kinderen zelf lekker konden onderzoeken. En ja, hoe groot moeten die vleugels eigenlijk zijn?

Er waren enorme vellen karton maar volgens de kinderen kun je ook met kleine vleugeltjes heel ver vliegen…. De kinderen hingen hun vleugels in het papieren paleis want zoals in het sprookje ter sprake kwam is het heel moeilijk eten en aankleden met vleugels.

Theater in de tuin
Tijdens het slotfeest van het zomerproject was het een dolle boel. Veel ouders waren met hun kinderen meegekomen om te genieten van een bijzondere theatervoorstelling. Daarna begon het levendige feest pas echt. Veel ouders zagen hoe de kinderen van activiteit naar activiteit renden.

Andere ouders hielpen bij het maken van de salades of assisteerden het team bij andere activiteiten.

Kinderen konden zich spectaculair verkleden (jongens in jurken zijn hier heel normaal) en er werd zelfs een hoge hakken-race gehouden!

Daarna direct op de foto bij fotostudio “De zwarte vleugel” waarna ze mee konden doen met een swingende stoelendans.

Als de kinderen van al dat feesten honger kregen konden ze boven een gezellig vuurtje een broodje bakken en soep maken met verse groente uit de moestuin.

Of zelf een heerlijke salade samenstellen bij de saladetafel. Na het eten direct weer stempelen of huisjes maken in de grote tent op het grasveld.

Gelukkig was het mooi weer en de tent alleen nodig voor de schaduw. “Dit is de mooiste dag voor mij tot nu toe”, zei een verkleed heksje van 9 jaar, terwijl ze rondkeek in de Avonturentuin. De traditionele afsluiting van het zomerproject is altijd Mega Tikkertje waarbij de spelmakers de tikkers zijn. “Tien, negen, acht…” Een groot gegil stijgt op uit de Avonturentuin als tot 0 is afgeteld!

Kinderen rennen kriskras door elkaar, op de voet gezeten door de spelmakers. Als je af bent getikt, is het feest echt voorbij en ging je met een ijsje naar buiten om daarna te genieten van het vrolijke en inspirerende feest.