Danny Nederstigt is een ervaren horecaman die 12,5 jaar een spraakmakend eetcafé runde in het Lloydkwartier. Na de verkoop van dit bedrijf zocht hij... Bar Benthuis koerst op kwaliteit

Danny Nederstigt is een ervaren horecaman die 12,5 jaar een spraakmakend eetcafé runde in het Lloydkwartier. Na de verkoop van dit bedrijf zocht hij een nieuwe locatie. Op een makelaarssite zag hij het voormalige etablissement van van Otterloo, een begrip uit de jaren 90 in het Oude Noorden. Danny heeft in het Oude Noorden gewoond en kende de Benthuizerstraat als een levendige straat. Het pand beantwoordde aan al zijn verlangens, oud, karakteristiek en  geschikt om grondig te verbouwen.

Terwijl hij aan de voorkant een lounge bouwde, maakte Danny aan de zijkant een verhoogd terras om actief en gezellig te borrelen. Nederstigt had de wind niet mee. Hij was net geopend of hij maakte twee lockdowns mee en was zowat 6,5 maand gesloten.

Het eerste kwartaal was nog rustig en zat hij in de opbouwende fase. Danny nam geen goedlopende zaak over, hij moest het doen op eigen kracht.. Op dit moment is het duidelijk dat de zaak een schot in de roos is en in hoge mate een nieuw publiek aantrekt.

Het geheim van Nederstigt is het creëren van een kwaliteitszaak. Het café heeft wel 12 soorten open wijnen en 9 markante bieren van de tap. Bar Benthuis heeft goede spullen. De beste speciaalbieren kan je krijgen en een kwaliteits pils. Het interieur is dat van een modern bruin café, een perfecte mix.

Het werd allemaal wat luxer waarbij de uitstraling van het pand binnen mooi werd doorgetrokken. Er was wel wat werk voor nodig, zelfs de plafonds gingen er uit en de brandgevaarlijke elektra werd vervangen.

Voortvarende plannen
Is er ook iets te eten? Danny serveert diverse soorten tosti’s en een dagsoep. In de avond zijn er gevarieerde borrelhapjes. Op zondag staat er binnenkort een warme lunch op het programma.

Danny kent vanuit zijn werk diverse koks die wat kunnen. Het pand heeft een splinternieuwe professionele keuken. Op zaterdag was er een heuse palingparty en de traditionele haringparty wordt ook in ere hersteld.

Plannen zijn er genoeg zoals het programmeren van bandjes. Nederstigt is ook lid van Poort van Noord, een club van bewoners en ondernemers die de straat mooier, veiliger en gezelliger willen maken in samenwerking met de gemeente.

Dagelijks observeert Danny de gang van zaken in de straat. Op naar de toekomst in deze mooie buurt!

Overigens is Danny nog naarstig op zoek naar personeel..