We praten met Bas van Dijk die met zijn vriendin Lianne Verhoef en horeca tycoon Hilmar de Vries nieuw leven brengt in de voormalige... Barlou een verfrissend concept

We praten met Bas van Dijk die met zijn vriendin Lianne Verhoef en horeca tycoon Hilmar de Vries nieuw leven brengt in de voormalige WES locatie op de hoek Benthuizerstraat-Zaagmolenstraat. Het zijn enthousiaste jonge mensen die met een nieuw concept komen, borrelen met heerlijke hapjes, als je wilt een avond lang.

Bas vertelt dat de zaak 8 tapkranen heeft met een wisselend assortiment. Hilmar heeft ervaring als brouwer. ‘De bieren bewegen mee met de seizoenen. Zo krijgen we in de zomer zuurbier van de tap. Diezelfde variatie vinden we bij de wijnen, die geleverd worden door Chateautjes.

De hapjes die Oosters georiënteerd zijn vormen een perfecte aanvulling op de borrel. Wat te denken van camembert uit de oven met dadels en pistachenoten of van gefrituurde Burrata met romesco en basilicum?’

Enthousiaste uitbaters
Lianne heeft ook heel wat ervaring in de branche. Bas is als commerciële man een nieuwkomer. Bas is enthousiast over de uitgebreide keuken in het pand en het grote zitgedeelte zodat je in de wintermaanden niet weg moet.

Met 3 tot 4 heerlijke hapjes kan je een hele avond vertoeven in een gezellige sfeer. Per seizoen wordt je verrast. Op zondag zijn jamsessions gepland. Barlou is open op donderdagen en vrijdag vanaf 16 uur en op zaterdag en zondag vanaf 12 uur. Bij Barlou kan je ook lunchen. In de buurt is hier nog weinig aanbod van. Barlou is vegetarisch georiënteerd maar serveert ook vleesgerechten.

Belangrijk is dat deze borrelplek ook ruimte geeft aan verjaardagen. Barlou is uiterst geschikt voor groepen van 30 tot 35 personen. De jonge ondernemers zijn druk bezig de laatste hand te leggen aan de inrichting. Ik drink een heerlijk tapbiertje.

Gelukkig hebben we weer een originele nieuwkomer in het Oude Noorden. Barlou is te bereiken op info@barlou.nl