Café Jacob Cats gerund door Janine en Rein, een prachtkoppel is een echt bruin café met het gevoel van een huiskamer. Een leuke sfeer... Café Jacob Cats een huiskamer

Café Jacob Cats gerund door Janine en Rein, een prachtkoppel is een echt bruin café met het gevoel van een huiskamer. Een leuke sfeer treffen we aan en een rustig muziekje. Aan de bar wordt gekletst en verderop in de ruimte gaan biljarters aan de slag.

Rein en Janine droomden allang van een horeca. Bij Jacob Cats waren ze vaste klant en toen de eigenaren wilden stoppen gaven ze het koppel de kans om het café voort te zetten, ze hebben hen bijgestaan met goede raad en hen een café met fijne klanten overgedaan.

Het koppel heeft een diverse achtergrond. Rein was 26 jaar vrachtwagenchauffeur en Janine conducteur op de internationale NS trein. Beide beroepen vragen een groot stuk mensenkennis die je in de kroeg wel nodig hebt. Wat is het verschil met de vorige eigenaar ?

Rein en Janine gaan open om 11.00 uur, maar toch willen ze wel meer gaan focussen op de avond. Ze gaan door tot 22.00 uur en 01.00 uur in de weekends. Het koppel is toekomstgericht en wil ook jongeren aantrekken. Ze doen actief mee met Dichters aan de Bar en hebben een indrukwekkend assortiment biertjes als Wilderen Goud, Cuvée Clarisse, Warsteiner op de tap zowel pils als triple.

De Wilderen brouwerij uit Sint Truiden is ongetwijfeld een schot in de roos.

Er wordt hartelijk gelachen, zeker om de capriolen van de twee leuke honden, echte husky’s.

Veel mensen komen ook met hun levensverhaal. Met vaste gasten is een biljartclub opgericht. Het biljart staat ook ter beschikking tijdens de openingsuren, behalve op woensdag en donderdagmiddag om de week.

Het eerste weekend kregen ze een vervelia over de vloer. ‘Het was onze vuurdoop.’ Oud collega’s van de NS komen regelmatig binnen en zelfs een delegatie van de Belgische Spoorwegen, gewichtige lui met een grote kepie. Wist je dat je ook uitsmijters kon krijgen in het café, bittergarnituren en broodjes kroket, frikandel en bal ? De klanten lusten de huisgemaakte gehaktballen heel erg graag.

Wat het koppel vooral pittig vindt aan het horecaleven is de lange uren die ze maken omdat ze om 11.00 uur al open zijn. Toch voelen zij het niet zo want de tijd vliegt voorbij, her en der is er altijd wel iets te doen. In oktober speelde de band One Night Stand, een leuk optreden.

Het interieur
Als we rond kijken zien we de foto van opa in legerpak en diverse schilderijen van Reins vader, ook veel spullen aangedragen door buurtbewoners. Zelfs de pisbak is uniek en gemaakt van een biervat. Boksaffiches uit 1943 vallen op naast oude fotoapparaten, weegschalen, kassa’s en branders.

Een leuk schilderijtje met daarop de legendarische Piet Leblanc is treffend. Noord heeft een mooie caféroute aantrekkelijk voor de stad van de Bel tot Faas, van Jacob Cats tot Benthuizer. We kijken naar een mooie foto van Johnny Cash. Het bruin café is relaxend en geeft je een thuisgevoel .