In vier jaar tijd heeft Osteria Liz een naam opgebouwd in Liskwartier. Buurtbewoners weten dit Italiaanse restaurant te vinden. Zeker op mooie zomeravonden zit... Italiaans met een moderne twist

In vier jaar tijd heeft Osteria Liz een naam opgebouwd in Liskwartier. Buurtbewoners weten dit Italiaanse restaurant te vinden. Zeker op mooie zomeravonden zit het terras de hele avond gezellig vol.

Rose Tieleman is hartstikke trots op haar zaak. “We serveren Italiaanse gerechten met een eigen, moderne twist.” Dat dit concept aanslaat kun je zien op een mooie zomerse avond. Het terras zit bomvol en zo te zien heeft iedereen het naar zijn zin. Mensen groeten elkaar en maken een praatje. Buurtbewoners komen graag bij Osteria Liz.

In oktober bestaat Osteria Liz vier jaar. Rose: “We serveren kleine gerechten die je met elkaar kunt delen. De gerechten kosten tussen de vier en vijftien euro. Het idee is dat je een tafel vol kleine gerechten hebt en die met elkaar deelt en eet. Echt zo’n Italiaanse tafel dus.”

We zien deze avond veel mensen kiezen voor kleine gerechten als ‘melanzane di Liz’ (gefrituurde aubergine) of ‘piatto del giorno’ (gerecht van de dag). En dat natuurlijk met een frisse witte wijn of een echt Italiaans biertje. Als toetje mag de ‘tiramisu di Liz’ niet ontbreken.

Dan ben je een hele avond gezellig bezig. Maar je kunt bij Osteria Liz ook terecht voor een snelle maaltijd: neem een van de zeven soorten pizza’s met een drankje bijvoorbeeld.

Liz Taylor
Leuk om te weten hoe ze aan de naam Liz kwamen. “We wilden een iconisch beeld voor onze zaak. Elizabeth Taylor is een mooie en intrigerende vrouw. En haar naam is ook weer een knipoog naar Liskwartier. Zo kwamen we op Liz”, zo vertelt Rose.

Geen reserveringen
Op de Berkelselaan 2A heeft Osteria Liz binnen vijftig zitplaatsen, buiten is er een groot zonnig terras.
Rose geeft aan dat zij niet aan reserveringen doen: “Iedereen moet de kans krijgen om hier te eten en niet voor een vol gereserveerde zaak staan. Daarnaast is het nodig om een tafel meermalen op een avond te ‘verkopen’. We kiezen er dus heel bewust voor om niet met reserveringen te werken.”

Zeven dagen open
Momenteel is Osteria Liz zes dagen per week open, maar de bedoeling is dat dat vanaf dit najaar zeven dagen per week wordt.
Vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 16 uur, de overige dagen gaan zij om 17 uur open.

Buurtrestaurant
Osteria Liz is echt een buurtrestaurant. In het weekend komen er ook mensen uit de hele stad, maar op doordeweekse dagen zijn het de buurtbewoners die dit restaurant weten te vinden. Rose: “We hebben een goede relatie met mensen uit de buurt.”

Op Koningsdag draait Osteria Liz mee met de vele activiteiten die dan rondom het Lisplein worden georganiseerd. Rose lachend: “Dan serveren we vooral veel koffie, bier en andere drankjes.”

Hoekpand
Rose heeft de zaak samen met haar vader opgezet. “Hij is dol op hoekpanden, zo kwamen we hier terecht. En, zeker niet onbelangrijk, de leuke buurt natuurlijk. Ik ben zelf geboren op de Bergselaan.” Horeca is haar met de paplepel ingegoten; Rose is een telg uit de bekende Rotterdamse horecafamilie Tieleman.

Medewerkers
“We hebben een fijn team, met de medewerkers is een goede samenwerking”, aldus Rose. “Heel belangrijk dat er een goede sfeer is want dat stralen zij uit naar de gasten. Gastvrijheid is het allerbelangrijkste in de horeca.”

De corona-lockdowns hebben er bij Osteria Liz, net als bij alle horeca, flink ingehakt. Maar zij en haar medewerkers zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. “Doorgaan was ons motto”, aldus Rose.

Rose is trots op haar zaak en vindt het fijn om in het Liskwartier te zitten. “Het is een fijne buurt om te zijn, er hangt een goede energie.”