La Moms op Benthuizerstraat 18 is een prachtige babyzaak in het geheel gerenoveerde woon- en winkelcomplex met klassieke uitstraling van Woonstad. Hier was duidelijk... La Moms met eigen babylijn

La Moms op Benthuizerstraat 18 is een prachtige babyzaak in het geheel gerenoveerde woon- en winkelcomplex met klassieke uitstraling van Woonstad. Hier was duidelijk een architect aan het werk.

Eigenaresse Gül is er terecht trots op. De zaak heeft een eigen merk en de namen van de baby’tjes worden als herinnering met de hand op de kleding geborduurd. Ook verkoopt Gül de merken Happy Horse, Mushi, Sophie de Giraffe.

Schattige knuffels van handpoppen tot muzikale beertjes, schapen en aapjes weten je te verleiden. Ik kan het niet laten een bruin aapje te kopen voor mijn kleinkind. Het assortiment is verbluffend : borstvoeding doekjes, box pakjes, antislip slofjes, stoere badjassen met schelpen design, bijtringen, lepeltjes, broekpakjes en dekens.

Drie jaar geleden startte Gül haar online webshop. Ze is een geboren ondernemer. Nu gaat ze een stap verder met een eigen fysieke winkel. Haar kleding straalt luxe uit en is onder andere gemaakt van bio katoen. ‘Ik kijk echt of het oogt.’ Ze heeft ook klanten uit het buitenland. Vooral Belgen houden van iets moois.

De winkel beschikt over een ruimte voor fotoshoots van moeder en baby. In een vitrine staan diverse bio producten, Johannesbrood, tomatensoepen, thee voor borstvoeding. Dit assortiment is typisch voor werkende moeders die toch voeding bewustzijn en zelf iets verantwoords willen bereiden.

Gül met een jongetje van drieënhalf jaar spreekt uit eigen ervaring. In een glazen showcase staan schattige schoentjes met indianenlook of versierd met vlinders. Gül heeft haar zakelijk talent altijd gecombineerd met een studie.

Ze studeerde af als apothekersassistente en is nu in dienst op haar stageadres. Ze werkt er 1 dag in de week, op vrijdag. Haar werkgever stimuleert haar ondernemerschap, dit maakt haar gelukkig.

Gül is klantvriendelijk en deed ook werkervaring op in de Bijenkorf. Ze is geboren en getogen in het Oude Noorden en rekent erop dat de jonge moeders haar weten te vinden.