Naast Wereldkruiden en tegelijk gestart op 9 mei vinden we de viswinkel Mio Mar. In de vitrines liggen bergen verse vis met mooie ogen... Mio Mar, de verste vis

Naast Wereldkruiden en tegelijk gestart op 9 mei vinden we de viswinkel Mio Mar. In de vitrines liggen bergen verse vis met mooie ogen en gezonde kieuwen. Mijn vrouw zou ze er zo uithalen. We zien grote gamba’s, roodbaars, inktvis, sardientjes, ansjovis, sango, dorade, zeebaars en kabeljauw heel of in filets. Chahid die de zaak runt met zijn broer is terecht trots.

Als geboren en getogen Oude Noordenaar is zijn verwachting richting de drukke Zwart Janstraat hoog gespannen. De zaak heeft ook een eigen restaurant. De corona periode heeft Chahid gebruikt om een immense verbouwing te realiseren. Alles ziet er gelikt uit. Elke dag verschijnen ook de verse salades, loempia’s, tajine en paella.

Mio Mar klinkt ook een beetje Spaans. Chahid’s familie komt uit El Hoceima, het kleine havenstadje met een mooie lagune. Het stadje werd geteisterd door een aardbeving maar is nu weer opgebouwd. Met het opbouwwerk namen we nog deel aan fondsenwerving en brachten er een bezoek.

Chahid houdt van grapjes. De eerste bezoeker: ‘Bent u al open?’ Antwoord: ‘Anders stond je niet binnen.’ ‘ U heeft zeker geen kibbeling?’ Antwoord: ‘ Ken je een kapper zonder schaar?’

Mio Mar is 7 dagen per week geopend telkens van 10 tot 22 uur.