We arriveren bij de drogisterij waar keihard gewerkt wordt aan het leeg opleveren van de zaak. Balies worden naar buiten gesjouwd en kasten afgebroken.... Monique van drogisterij Pijpers kijkt dankbaar terug


We arriveren bij de drogisterij waar keihard gewerkt wordt aan het leeg opleveren van de zaak. Balies worden naar buiten gesjouwd en kasten afgebroken. 79 jaar bestond drogisterij Pijpers in de Benthuizerstraat, een begrip in het Oude Noorden. Afscheid nemen geeft altijd treurnis, maar het kon niet anders.

De corona en vooral het bestellen op internet gaven de genadeslag. De zaak werd geopend door oma Pijpers, die het overdroeg aan haar zoon Henny. In 1997 nam Monique Stolk-Jebbink de zaak over. Ze was er al werkzaam en kon met de steun van haar moeder de uitdaging aan.

Wat trok haar zo aan? Het advies geven aan klanten, die haar haast gingen beschouwen als een dokter. ‘Ik maakte van alles mee, een open buik, een gescheurde lip, de vingers eraf.’

In de beginperiode had je veel migranten die geen huisarts hadden en niet naar het ziekenhuis konden.

Een drogist opleiding
Monique kwam in Rotterdam shoppen in de Zwart janstraat en begon als jonkie bij Etos. Als opleiding had ze schoonheidsspecialiste, ijverig haalde ze al haar drogist diploma’s. Als nieuwe exploitant van Pijpers werkte ze met haar man en later met twee meiden personeel.

Monique houdt van het Oude Noorden dat een positieve ontwikkeling doormaakt met veel jonge gezinnen. Voor haar was advies en kennis belangrijk. Dat was haar bijdrage aan de gezondheid van het Oude Noorden en dat zal gemist worden.

Als je anderen adviseert moet je ook wat laten zien. Monique geeft krachttraining, hardlooptraining en bootcamp. Ze trekt de bergen in.

Dankbaar voor de klanten
De zaak had een grote klantenbinding. Wie goed advies krijgt komt terug.

Het was moeilijk afscheid nemen zowel Monique als klanten pinkten wel een traantje weg en dat gold voor jong en oud. ‘De hele huiskamer staat vol bloemen. Schrijf vooral dat ik de klanten heel dankbaar ben!’

Haar vestiging in het Oude Noorden was een belevenis: de talrijke musici bij Correct, de vele leuke mensen die ze heeft leren kennen, de knappe plannen van de Benthuizer Groep, de lichtjes. Er is ook een keerzijde altijd lag de Benthuizerstraat open voor gas, voor water, voor riool.

Er was geen enkele coördinatie. 3 januari wacht alweer de volgende uitdaging, ze gaat werken voor een waterbedrijf en is verantwoordelijk voor inkoop, voorbereiding en klantenbestand. Water: hoe gezond kan je het hebben!