We belanden bij Smells Good bij de Zaagmolenstraat op de plek van het vroegere WES en praten met Sedano van Cult Noord. Cult Noord... Smells Good in the Hood


We belanden bij Smells Good bij de Zaagmolenstraat op de plek van het vroegere WES en praten met Sedano van Cult Noord. Cult Noord heeft geen eigen podium maar vindt dit in diverse horecazaken waar ze zorgen voor een pop up event. Zelf heeft Cult Noord een studio in de Insulindestraat waar jonge muzikanten elkaar inspireren.

Ze zoeken zaken om op te treden die wat hebben met Spoken Word of muziek. Op deze manier maken ze jong talent zichtbaar voor de wijk. Ze richten zich op jongeren tussen 14 en 27 jaar. Dit is ook de leeftijd die afkomt op hun muziek van hiphop tot singer songwriters. Sedano werkt in zijn studio volgens het principe each one teach one.

Jongeren leren van elkaar. Wat oudere jongeren inspireren je, ze staan wat dichter bij je bed. De groepen die Cult Noord bereikt zijn vooral Surinaams, Kaapverdiaans en caribisch. In de studio musiceren ook jongeren met Marokkaanse en Turkse roots. Zij treden minder op in de openbare podia.

Sedano werkt nauw samen met de jongerenwerkers van SOL en het Kinderparadijs. Zij zijn de sociale partners. Cult Noord richt zich echt op het culturele. Waarom optreden in Smells Good in de Hood ? ‘De doelgroep komt hier al.’ Zijn er nog andere aantrekkelijke plekken ? Stacii op het Noordplein, de Bel, MONO, de Toekomst worden genoemd.

Optredens

De optredens beginnen. We drinken een glaasje rode wijn en smullen van pikante kippenboutjes. Adora gaat zingen begeleid door Germano. Ze zingt eigen nummers te beluisteren op Spotify van Everything tot Soundsick. Ze zingt ook een teer nummer Love Story van Sisters en Soul Masters. Adora werd bekroond door jong Nederland. Ze voelt de warmte en sympathie van het publiek en is zichtbaar ontroerd. Fotograaf Johannes blijft tot de laatste uurtjes en legt talent vast op de gevoelige plaat.