Een uitgebreide reportage kan je vinden op Noord010inbeeld Nog nooit kreeg het voormalige Stationsgebouw Rotterdam Bergweg zo’n aanloop. En met reden. Linda Dammers transformeerde... Station Bergweg, Rotterdamse smaakmakers onder één dak

Een uitgebreide reportage kan je vinden op Noord010inbeeld

Nog nooit kreeg het voormalige Stationsgebouw Rotterdam Bergweg zo’n aanloop. En met reden. Linda Dammers transformeerde het voormalige stationsgebouw van Van Ravensteyn samen met elf Rotterdamse horecaondernemers tot een food- en drinkwhalhalla. Op 17 januari liep de hal met de vijf bogen vol. ‘Ik heb met alle ondernemers afgesproken dat ze zelf in de zaak gaan staat’, zegt Linda Dammers, die lang als horeca adviseur heeft gewerkt. ‘Want zij zijn de smaakmakers van de stad en daar draait het om in deze hal.

’Iedere ondernemer heeft een eigen bar of keuken en serveert verrassende hapjes en drankjes: Pintxos en tapas in Baskische stijl: @barbilbao010, Smashburgers en bbq-happen: @stooges_diner, Pita pop-up: @meccaoasis, Hotdogs: @chezjan.nl, Taco’s: @guerrillah_tacos, Zuurdesempizza’s van Pizza Palace, Franse patisserie en zoetigheden: @lepetitjeanrotterdam, Vis en natuurwijn: @bar.pekel, Cocktails en mocktails: @arc.rotterdam, Zelfgebrouwen bier: @eurobrouwers Binnen.

Toen het stationsgebouw leeg kwam te staan na het stoppen van de Hofpleinlijn in 2010 trok hier de Noorderbioscoop voor korte tijd in en werden er tal van bijeenkomsten georganiseerd.

Enkele jaren later kreeg Station Rotterdam Bergweg, dat de status van Rijksmonument heeft, een facelift dankzij bureau JagerJanssen, waarna Happy Italy in 2016 er in trok. Nu brandt de pizza oven weer en is voor de inrichting deels gebruik gemaakt van wat Happy Italy achterliet.

Station Bergweg staat weer op de kaart in Rotterdam Noord met een uniek culinair concept en trekt veel bezoek..