Natuuvoedingswinkel van Maastrigt op de Zwartjanstraat sloot haar deuren op 1 juli. De zaak was een door en door familiebedrijf. 97 jaar geleden opende... Van Maastricht genoodzaakt te sluiten

Natuuvoedingswinkel van Maastrigt op de Zwartjanstraat sloot haar deuren op 1 juli. De zaak was een door en door familiebedrijf. 97 jaar geleden opende Opa van Maastrigt de zaak voor koloniale waren en delicatessen.

Alles werd toen los aangeleverd en in glazen potten gestopt. Met de handkar werd een en ander rondgebracht. Willem, de kleinzoon, kwam in 1986 in beeld en opende de huidige reformwinkel. Heel anders was de zaak dan de supermarkt waarin de hardlopers terecht komen en je niet kan rekenen op enige vorm van productkennis.

Het reformhuis was geen vetpot. Willem runde de zaak met Monique. Het was hard aanpoten. Een zestig uren week met 52 openingsuren en dan nog de administratie.

Van Maastrigt had een vaste klantenkring die heel multicultureel was. Zuidvruchten, kruiden, anti-allergie en glutenvrije producten waren het populairst. Probleem de laatste tijd was de aanlevering. Sinds de Corona  tijd  waren bij Holland Pharma wel 8000 producten niet meer te krijgen.

De zaak was een voorloper van de Eco winkels en droeg in belangrijke mate bij aan de bewustwording van gezonde voeding. Onze wijk zal de familie van Maastrigt missen.