Een enthousiaste Ebrahim ontvangt ons in zijn wereld kruidenwinkel die het beeld oproept van de diversiteit in de kasba van Marrakech maar dan met... Wereldkruiden een unicum

Een enthousiaste Ebrahim ontvangt ons in zijn wereld kruidenwinkel die het beeld oproept van de diversiteit in de kasba van Marrakech maar dan met een modern jasje. Achter glas staan volle roestvrijstalen bakken met geurige kruiden, een indrukwekkend assortiment. De kruiden zijn afkomstig uit Indonesië. Dit heeft een hele geschiedenis.

De wereld kruidenwinkel in de Zwartjanstraat is in feite een tweede vestiging. De eerste is in Amsterdam en wordt gerund door Ebrahims vriend. Ebrahim was geschokt door de corona crisis en werd vastbesloten om een gezonde zaak te starten om mensen weerbaarder te maken.

Hij nam contact op met zijn Amsterdamse vriend en werd zijn compagnon, die de Wereldkruiden Rotterdam runt. De Amsterdammer leerde op vakantie een Indonesische kruidenspecialist kennen, die met hem het land doortrok en nu zijn provider is.

Naast de standaard kruiden voor het eten als komijn, aromen, zwarte peper, basilicum, kamille, munt, en peterselie, biedt de winkel een groot assortiment van meer dan 25 unieke kruiden. Naast de kruiden zien we diverse olijfolies waaronder Moruma en Argan die ook verkrijgbaar is in cosmetische vorm.

Veel soorten thee zien we, geen zakjes maar echte kwaliteit. Ebrahim schenkt ons een kopje thee in met gember, anijs, kaneel. Het is echte thee waarvan je versteld staat.

In de zaak vindt je verder dadels, cadeaupakketjes die je zelf kan samenstellen, honing uit Nieuw- Zeeland. Als je een fles olie koopt kan je 10% er gratis bij krijgen in een zelf meegebracht potje. Je kan ook je kruidenpotjes komen vullen. Ebrahim richt zich op de lokale mensen.

Binnenkort start de eigenaar zijn eigen koffiebranderij. De achtergronden zijn mooi versierd met reuze posters vol koffiebonen en een hele olijfboomgaard. Kom je even binnenlopen?