Wijktheater Rotterdam struinde twee weken lang door het Oude Noorden en ontmoette tal van actievelingen. Dit leidde tot een kleine slotactie in de vorm... Goud van Noord ontmoet Wijktheater

Wijktheater Rotterdam struinde twee weken lang door het Oude Noorden en ontmoette tal van actievelingen. Dit leidde tot een kleine slotactie in de vorm van een sociale bingo bij Goud van Noord op Zwaanshals.

Een 15 tal mensen zitten gezellig aan tafels. Lindsey hanteert de bingomolen. De prijzen zijn allemaal geschonken door zaken uit Zwaanshals, de Zwart Janstraat en de Zaagmolenkade. Het werd een kleine straatwedstrijd maar de sponsors moesten niet voor elkaar onderdoen. ‘ Eerst een rijtje en dan een volle kaart ‘ roept Lindsey.

De winnaars gingen naar huis met een sappie, met biologische natuurlijke sokken, met een design sjaal vol glitters, fruit uit de Syrische groentewinkel, dadels uit de Turkse zaak, sneakers, koffie en ijsbonnen, broodjes en last but not least een Olala Paashaas van chocola ambachtelijk gemaakt.

Het mes snijdt aan twee kanten. De winkeliers kennen nu Goud van Noord en vice versa kennen de bezoekers de diverse zaken. Veel bezoekers hebben een bijzonder klein budget maar zijn gelukkig met de ondernemers. Ze laten zich fotograferen met de fruitmand, de olijfolie en het design shirt. Wijktheater en Goud van Noord noemden het een sociale bingo.

De deelnemers konden ook munten verdienen van Goud van Noord door het beantwoorden van diverse vragen. Wie heeft het meeste broers en zussen? Wie ging stemmen? Wie heeft gelogen en waarom? Wie leende ooit geld en kreeg het nooit meer terug?

Waarvoor? Voor boodschappen. Als kleine verwennerij werden natuurlijk kaas en worst, bitterballen en kaassoufflés aangerukt. De sfeer was top en zelfs de allerkleinste met kleine kreetjes had het naar zijn zin.