Het Huis van de Wijk Het Klooster is grandioos verbouwd, reden voor een feestje. Er waren veel actieve en nieuwsgierige bewoners op afgekomen en... Opening Klooster in de De Bijkeuken

Het Huis van de Wijk Het Klooster is grandioos verbouwd, reden voor een feestje. Er waren veel actieve en nieuwsgierige bewoners op afgekomen en wat leuk is, bewoners die als kind in het Klooster op school zaten.

De architecten zorgden voor veel licht, een open structuur, prachtige mozaïeken afkomstig uit een voormalig Limburgs Klooster, een grote balie en een superkeuken. De nieuwe uitstraling wekte alom bewondering. Wethouder Buijt zorgde voor de opening. Voorafgaand bedankte de voorzitter van de Vrienden van het Klooster de beheerders Leon en Richard, die ook tijdens de werkzaamheden de boel draaiende hielden door het gebruik van diverse ingangen. Natuurlijk bedanken ze de originele architecten en betrokken vrijwilligers.

De wethouder ziet het Huis van de Wijk als een verbindingselement. De politiek wil terug naar de wijken. In het Klooster zien we alle groepen bij elkaar.

De vrijwilligers zijn het hart van de wijk. Het Klooster is laagdrempelig. De opening deed wethouder Buijt met de wereldkinderen van Soraya. Ze hadden mooie hoedjes op met bloemen, veel tule en een baldakijn. De bezoekers werden vergast op heerlijke hapjes en drankjes. Het werd een grote ontmoeting.  

Betaalbare maaltijden

 Samen koken en eten in de gloednieuwe Bijkeuken draagt bij aan de verbinding tussen bewoners uit de wijk. Drie keer per week kunnen zij samen eten voor een kleine prijs: een diner op maandag en woensdag en een lunch op dinsdag.

De maaltijden worden gekookt door vrijwilligers uit de wijk en leerlingen van de VSO de Hoge Brug.  De Verbouwing van het Klooster werd gefinancierd door fondsen als Volkskracht, Laurensfonds, VSB, Job Dura Fonds, De Verhagen Stichting, Aelwijn Florisz Stichting, Elise Mathilde Fonds en Oranjefonds.