Het is druk in Mozaïek, veel bezoekers krijgt de powervrouwen tentoonstelling. Op grote panelen staan stralende foto’s van de betrokkenen. Peggy neemt actief deel... Powervrouwen in Mozaïek

Het is druk in Mozaïek, veel bezoekers krijgt de powervrouwen tentoonstelling. Op grote panelen staan stralende foto’s van de betrokkenen. Peggy neemt actief deel aan een gezondheidsproject. Ines met Egyptische moeder wil zich ontwikkelen tot kunstenaar-fotografe.

Voor Sawitri is koken haar passie. Gwendoline is gastvrouw en zoekt betaald werk als conciërge of gastvrouw bij ouderen.

Kamal zit op de Fit-gym groep. Saskia is gastvrouw en Sara afkomstig uit Iran helpt bij Checkpoint.

Patricia uit Roemenië neemt enthousiast deel aan het gezondheidsproject. Letitia’s droom is eigen ondernemer worden en wel één die likeur met rum en Surinaamse vruchten maakt.

Ze volgt alvast een opleiding distilleren. Ellen werkt bij het taalinformatiepunt. Sandra was altijd een atletische vrouw en dat wil ze weer worden. Ze neemt actief deel aan de sportclub. Vian uit Koerdistan is overblijfmoeder op een basisschool.

Ze volgt taal- en computerles. SOL is voor haar als een tuin met bloemen, met verschillende kleuren en geuren.

Persoonlijke ontwikkeling
We spreken met de coördinatrice van het powervrouwen project, Angelina Draese. Ze vertelt hoe de vrouwen die een tijd lang in de uitkering zaten, enorme stappen gemaakt hebben in hun persoonlijke ontwikkeling.

Eens dat ze aan een cursus hebben deelgenomen, zie je dat ze meer willen. Ze gaan een extra taalcursus volgen of computerles. Ze gaan vrijwilligerswerk doen of volgen een cursus solliciteren. ‘We wilden laten zien dat vrouwen in de bijstand echt powerful kunnen zijn en van betekenis voor de maatschappij.’

We lopen langs een paneel Dress For Succes, waarbij de vrouwen een complete make over krijgen. Aan een lange tafel staat de koffie en theehoek en tal van heerlijke hapjes van de hand van Sawitri worden aangerukt van pasteitjes tot worstenbroodjes en belegde toastjes met heerlijkheden.

De powervrouwen zijn in schitterende traditionele kledij, even kleurrijk als hun talenten.