Stichting Rotterdam in Koor is actief in de kantine van de Piet Roovers stichting, Hooglandstraat 67. Rotterdam in Koor wil de eenzaamheid bij ouderen... Rotterdam in koor

Stichting Rotterdam in Koor is actief in de kantine van de Piet Roovers stichting, Hooglandstraat 67. Rotterdam in Koor wil de eenzaamheid bij ouderen doorbreken, een stuk gezelligheid en saamhorigheid brengen.

Ze gebruiken hiervoor het Rotterdamse en het Hollandse lied, wat bij veel nostalgie bewerkstelligt en een gevoel van herkenning. Bekende muzikanten zorgen voor de begeleiding met accordeon van de ondertussen 8 koortjes die in de stad zijn ontstaan.

Het gaat om Pierre van Duijl, Johnny Vain en Rick Witlox. Trekker is Reidar Plokker, elke maandagochtend wordt er gezongen in het Van der Ploeghuis van 11-12 uur. We hebben al een koortje van 10 geïnteresseerden.

Iedereen is welkom, alle buurtbewoners. De zangers krijgen een liederenboek zodat je de tekst kan volgen. Na het zingen is er een lekker broodje. De deelnemers kunnen zich echt uitleven. Welkom op maandag ! Zeg je dat wat ? ‘Diep in mijn hart kan ik niet boos zijn op jou’ ‘Ik ben Japie de Portier’ ‘Toen wij uit Rotterdam vertrokken’.