‘Dat is wel diep in Noord’ zei Rokus bij de keuze van de huidige locatie, Hoek Soetendaalseweg-Bergweg. ‘Wat een mooie naam’ antwoordde zijn partner.... Diep Noord met sterrenkeuken

‘Dat is wel diep in Noord’ zei Rokus bij de keuze van de huidige locatie, Hoek Soetendaalseweg-Bergweg. ‘Wat een mooie naam’ antwoordde zijn partner. De nieuwe eigenaren Rokus De Jong en Sam Hoffstaetter zijn geen onbekenden in de horecawereld.

Sam was uitbater van Stalles op de Nieuwe Binnenweg en van disco Vibes op de Westersingel. Beiden komen uit Blijdorp en zijn vrienden. Ze wilden echt samen een restaurant openen. Rokus heeft 10 jaar horeca ervaring. Hij werkte bij zijn broer die het restaurant bij Boymans opzette en bracht het daar tot sous-chef.

Groot was de verrassing van de twee toen ze van het AD de Gouden Pollepel kregen en dat op de tweede dag dat ze open waren. Met een 8,2 kregen ze de hoogste score terwijl er toch concurrentie was van gerenommeerde zaken.

Wat een grote rol speelde was de prijs-kwaliteitverhouding, die kreeg dubbele punten. Diep Noord heeft een keuken team uit de sterrenwereld. Ze wilden meer vrij koken en zonder hiërarchie.

Vrijheid en meer adem was hun beweegreden. ‘We maken een menu met zijn allen. In een café achtige setting leveren we hoge kwaliteit’ vertelt ons Rokus ‘We hebben producten die de mensen niet kennen. We doen aan shared dining, we vinden het leuk om te delen.’ In Diep Noord heb je van rauwe vis tot veganistisch. Ze pekelen op Oud- Hollandse manier met zout en suiker.

Met twee personen kan je wel 5 gerechten proeven. Dan kom je aan 50 euro per persoon. Rokus : In het begin was het zoeken. We zijn gestart met een voor, hoofd en nagerecht. Maar we zagen dat de klanten net als wij het leuker vonden om te delen.

Het brengt meer spanning in de gerechten.’ Dinsdag en woensdag is Diep Noord gesloten. Daarentegen zijn ze op maandag open, terwijl dan de meeste restaurants dicht zijn. Diep Noord is enkel s ‘avonds open. In de winter vanaf 18:00 uur, in de zomer vanaf 16:00 uur. Met oesters en een kaasplankje op het terras.

Ben je ook nieuwsgierig naar het keuken team uit de sterrenwereld ? Diep Noord heet je welkom.