In de raadsvergadering van 9 november stemde de gemeenteraad unaniem in met een motie om de toekomst van het Kinderparadijs financieel veilig te stellen.... Gemeenteraad omarmt Kipa: Kipa blijft open in 2024

In de raadsvergadering van 9 november stemde de gemeenteraad unaniem in met een motie om de toekomst van het Kinderparadijs financieel veilig te stellen. Hierbij gaat het niet alleen om de openstelling van het gebouw en speeltuin Wikado, maar ook om Kipa’s unieke preventieve programmering.

Het initiatief werd genomen door Judith Bokhove van Groenlinks, Theo Coşkun van SP en Co Engberts van de PvdA en werd gesteund door alle partijen. “We zijn overdonderd door de enorme steun die we krijgen vanuit de gehele raad.” zegt Mark Vijfschaft, voorzitter van het bestuur van Kipa.

Door dit besluit wordt het tweede thuis van bijna 700 kinderen in het Oude Noorden van Rotterdam gewaarborgd. Kipa is een pedagogisch kunstzinnig centrum in het Oude Noorden van Rotterdam en is met meer dan 15.000 kind- en ouderbezoeken per jaar onmisbaar voor de wijk en zijn bewoners. Kipa bestaat al meer dan 25 jaar en wordt al vele jaren gefinancierd door de gemeente Rotterdam. Door een verandering in het beleid dreigde sluiting. Dat is nu gelukkig van de baan.

Honderden kinderen, ouders en partners uit de wijk hebben het afgelopen half jaar intensief actie gevoerd om Kipa open te houden. Zo hebben ze bloemen uitgedeeld aan de gemeenteraad tijdens een protestactie bij het Stadhuis, ingesproken bij commissievergaderingen en talloze brieven, mails en tekeningen verstuurd aan raadsleden.

De wijkraad Oude Noorden organiseerde twee drukbezochte bijeenkomsten ter ondersteuning. Talloze leden, oudleden, ouders, wijkpartners en vrijwilligers hebben daar hun persoonlijke verhaal gedeeld. Zij vertelden hoe belangrijk Kipa is voor henzelf en hun kinderen.

De raad heeft hier goed naar geluisterd en de toekomst van Kipa voorlopig veilig gesteld. De komende tijd gaat de raad op zoek naar mogelijkheden om Kipa structureel open te kunnen houden in het Oude Noorden.