Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld De trailer van het Rotterdamse Volkstheater trok in april door de Noordse wijken. We zijn nu... Noordse feesten verwarmen

Een uitgebreide fotoreportage kan je vinden op Noord010inBeeld

De trailer van het Rotterdamse Volkstheater trok in april door de Noordse wijken. We zijn nu op Ammersooiseplein. Bada BoooomBrass loosde ons naar de straatmuziek van New Orleans. Veel jonge gezinnen met kinderen komen toegestroomd.

De kinderen gieren het uit met Circus Klomp, boer en boerin, acrobaten aan de keukentafel. De meest spectaculaire stunts worden uitgehaald boven op drie gestapelde stoelen.

Het publiek moet wel even op zijn lip bijten en zuchten. Geen feest zonder lekkere poffertjes. De Braziliaanse Kriya Familia weten de kinderen te verleiden mee te doen met Capoeira.

Salsa in Heliport
Lilian Vieira Grupo warmt de bewoners rondom het Heliport plein op met aanstekelijke salsa. Heerlijke muziek! Roel Post maakt met zijn diabolo’s en kegels de kinderen jaloers. Wat denk je van de bara’s, samosa’s, loempia’s en cakes van Bernadette?

Het werd een top familiefeest en dat gaat verder door. Het Koningsveldeplein is in volle verwachting. De kleine stoeltjes vóór de poppenkast van Wim Noordegraaf zijn allemaal bezet.

Het wordt een spannend verhaal met zaadje wat een bloem wordt en een heks die je kan veranderen in een olifant.

De Switchbacks treffen je met regelrechte blues in je hart.

Schitterend is hun treinlied dat de man naar zijn geliefde brengt. Verrassing is met zijn chimpansees. De dieren zijn gevaarlijk en afstand houden is je geraden. Trossen bananen gaan de huifkar in en tenslotte verschijnt het apen paar.

We starten met stijldans en gaan dan over op rock. Het publiek gaat uit zijn bol. Uiteindelijk blijken de apen één acrobate te zijn, hoe is dit mogelijk? Bluegrass muziek blijft in je oren hangen.

Noordse Feesten verwarmen na uitstel

In december werden de Noordse Feesten jammerlijk onderbroken door de Corona maatregelen. Maar uitstel betekent voor het Rotterdams Volkstheater geen afstel. De hele maand april zetten ze Noord op z’n kop met 9 optredens op pleinen in diverse wijken met muziek, straattheater en acrobatiek.

De trailer van het Rotterdams Volkstheater verschijnt op zondag 10 april op het Pijnackerplein dat volloopt met bezoekers, hele families met kinderen, ouders en grootouders.

De Mainport Barbershop Singers zorgen voor een stevige intro met een greep uit hun 45 – tal klassiekers.Natuurlijk is ook Olim Nicolai aanwezig met zijn aapjes.

Onder grote belangstelling van de kinderen die vooraan op de grond zitten zorgt de acrobaten voor een ongelooflijke dance performance van foxtrot tot jive. Shelly met ukelele en vriendin brengen country die je doet wegdromen. De perfecte meerstemmigheid is heerlijk. Ze luisteren naar de grappige naam van Mourning Glories.

De Kift als klapper
De Kift is de grote klapper van de dag met trompet, schuiftrompet, trombone, elektrische gitaren, drums, piano, alt, bassaxofoon en ukelele.

Ze brengen een enorme energie met zich mee en schitterende songs met ingrijpende teksten. ‘Ik ben een strandjutter die de brokstukken van zijn leven opraapt.’

Talentrijke songwriters dragen bij aan hun nummers zoals de Irakees die jaren in het ANC zat of de kleurrijke Fransman met een gedurfde compositie. We krijgen een hels ritme waarbij de trompetten een hoofdrol spelen.

Mooi is het lied van de duivel die hem aan de bar gekluisterd houdt. Als de bodem van het glas in zicht is. De duivel die portier speelt, hem achtervolgt door kronkelende straatjes en bij thuiskomst door zijn brievenbus schreeuwt: ‘ Malheur !’

De zanger voelt de pijn van het ochtendlicht als de vogels hoog de hemel opzoeken. Als uitsmijter komt nog een meezinger over de witte haring. Het hele optreden nodigde uit tot dans waar het publiek gretig op insprong.

De hele accommodatie was heerlijk met een lekker wijntje en heel diverse Surinaamse hapjes. Opvallend was de familiale sfeer op Rotterdams’ mooiste plein.