De vollledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld GroenGoed organiseerde dit jaar weer het oogstfeest op het Wilgenplantsoen en bij de Vredestuin Noord in... Oogstfeesten in een warme sfeer

De vollledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld

GroenGoed organiseerde dit jaar weer het oogstfeest op het Wilgenplantsoen en bij de Vredestuin Noord in de Hof van Noord, twee van de 7 buurtmoestuinen.

Oogstfeest op Wilgenplantsoen

Er was een bruisende en avontuurlijke middag op het Wilgenplantsoen. Meer dan honderd kinderen en hun ouders kwamen samen om het fantastische oogstfeest te vieren. Ze genoten van een spontane openingsdans door de meiden van BSO Chill Kids en van het verhaal van boer Boris, verteld door Lorenzo en Irena.

Popcorn werd gebakken. Je kon je laten schminken en meteen doorgaan naar de verkleedhoek. Je kon schilderen en op een speelse manier groenten ontdekken tijdens de groente speurtocht door de moestuin.

Vriendinnen lieten een karikatuur maken met veel gelach en gegiechel. Wat een gezelligheid en een prachtig gezicht om iedereen zo bij elkaar te zien.

Oude en nieuwe wijkbewoners in het Oude Noorden ontmoeten elkaar en de kinderen spelen samen. Over samen gesproken, samen koken met Groenten zonder Grenzen is ook een leuke activiteit.

Een buurjongetje zit te smullen van de verse rucola die geplukt wordt uit de moestuin van Blokland Tuin. Er is geoogst uit de verschillende tuinen. Groente zonder Grenzen verzorgt altijd weer een heerlijke vegan maaltijd waar iedereen van smult. Samen eten is het hoogtepunt van de oogstfeesten.

De meiden van dansschool Goya Dance hebben de bewoners dubbel verrast met hun swingend optreden.

Oogst op Hof van Noord

Na het geweldige oogstfeest op het Wilgenplantsoen hebben bewoners ook erg genoten van een spetterend oogstfeest in de Vredestuin Noord in samenwerking met Hof van Noord. Midden in de oase van Hof van Noord aan de Gordelweg 131 kwamen verschillende bezoekers van jong tot oud, nieuwe en bekende gezichten.

Tuinders maar ook mensen die langs liepen en nieuwsgierig waren en zo even naar binnen glipten, bleven vervolgens hangen. Ze vonden de sfeer heel aangenaam. De band Floorkillrz voorzag de middag van live Indy popmuziek.

Er werd gekeken naar de grappige poppenvoorstelling van Lorenzo en Irena. Voetballer Sofian gaf een demonstratie. Doe het zelf-proeverij Cock-Mocktails gaf de bezoekers Cocktails van courgette, tomaat of druiven met een scheutje appelazijn.

Calendula zalf kon je maken met Wendy en Martine. Je handen laat je verzorgen met scrub van vers geplukte rozemarijn en olijfolie bij Latifa van SOL.

Popcorn werd gebakken met Dion. Creabea was er met Madeleine, beide van het Kinderparadijs. Er was een weggeefhoek waar goed gebruik van is gemaakt. Frank Stoks maakte weer hilarische portretten van bezoekers. Een werkmoment werd ingepland met Sanne.

De eerste voorjaarsbollen werden gepoot. Feestelijke taferelen werden beleefd in de fotobooth. Natuurlijk was er weer een voedzame maaltijd verzorgd door Groente zonder Grenzen.

Er werd gedanst en het feest sloot af bij het kampvuur waar marshmallows  geroosterd worden en presentjes werden uitgedeeld aan de vrijwilligers.