Investeringsmaatschappij RCE (Waterland) heeft Happy Italy overgenomen. Volgens hen was de Happy Italy in Bergweg Station te weinig rendabel. Verhuurder van het pand Dudok... Station Bergweg

Investeringsmaatschappij RCE (Waterland) heeft Happy Italy overgenomen. Volgens hen was de Happy Italy in Bergweg Station te weinig rendabel. Verhuurder van het pand Dudok zocht een nieuwe huurder. Linda Dammers, horeca adviseur en consultant, werd getipt door Paul van Man met Bril.

Linda vindt Station Bergweg de mooiste plek voor een verzamelgebouw van Rotterdamse horeca ondernemers. ‘Zo een kans krijg ik in mijn leven nooit meer.’ Ze heeft alles laten strippen, het is nu rauw zoals vroeger. Elke horeca ondernemer huurt een stukje en richt het in op zijn of haar manier.

De ondernemers vertegenwoordigen de stad en leveren hoge kwaliteit. We krijgen verschillende keukens en bars. Ondernemers die burgers maken, een bierbrouwerij, een wijnbar. Voor sommige ondernemers is het een tweede locatie, sommige partners gaan nu starten met ondernemen.

Linda koerst op jonge ondernemers, mensen met verbeeldingskracht. De diverse keukens gaan van hotdogs tot taco’s, van vis tot vlees en vega. Er komt een cocktailbar, verschillende soorten wijn en ook speciaalbieren op fles, van kleine brouwerijen vanuit het hele land.

Doelgroepen

Linda koerst op diversiteit van mensen. Ze wil meerdere doelgroepen, van de wijk tot mensen die kwaliteit spotten, van gemeente tot bedrijfsfeestjes. Station Bergweg wordt het uithangbord van de stad, net zoals de Markthal. Verschil is wel dat Station Bergweg echt laat zien wat Rotterdam is. De hele Rotterdamse eetcultuur komt hier samen.

Linda houdt zich nog bezig met de prijsstelling. Zo zijn er ondernemers die voor twee maanden huren en avondeten koken voor de buurt onder de €10. Er komen ook zeker Japanse ramen. Het hoeft niet allemaal groots te zijn.

Op de vide kan een bingo komen en er is ook een mogelijkheid tot herbergen van VVE vergadering. Kwaliteit en vers krijgen extra aandacht, zowel Oude Noorden, Agniesebuurt als Liskwartier en het grootstedelijke gebied komen aan hun trekken. Ook Diep Noord komt naar de foodhal.

Komt er ook een culturele component? ‘Zeker, er is plaats voor exposities of signeren van boeken. Maar Station Bergweg is op de eerste plaats een kwaliteitsrestaurant, van woensdag tot en met zondag. Station Bergweg wil ook evenementen organiseren, bijvoorbeeld rond Feyenoord. Het is een verzamelplaats voor eten en drinken.

Station Look

Linda Dammers zit al heel lang in de horeca. Drie jaar geleden werd ze consultant, als zzp’er. Ze gaf advies aan management en deed reorganisaties. Waarom zou ze geen fysieke horeca beginnen?

Toen er het aanbod lag van duizend vierkante meter hapte ze toe. Zeventien januari 2024 gaat de foodhal open. Voor initiatiefrijke ondernemers ligt er nog een grote opgave. ‘Ze mogen zien dat het een oud Station is met een eigen identiteit.’

De glasramen blijven open en de kenmerkende bogen zijn zichtbaar. De muren worden gewit en de ondernemers geven de kleur. Het blijft rauw, Rotterdams en echt.

Binnen drie jaar krijgt Station Bergweg de aansluiting op het Hofbogen Park met een uitzonderlijk dakterras.