Het was een druilerige dag in de straten rond het NoordBest blok in het Oude Noorden, maar toch wemelde het van de kleuren in... Buurtactie prikken en planten

Het was een druilerige dag in de straten rond het NoordBest blok in het Oude Noorden, maar toch wemelde het van de kleuren in dit buurtje. Mensen in bontgekleurde regenjassen liepen met prikkers langs perkjes, goten en stoepen en stopten afval in vuilniszakken.

Toen de straten weer schoon waren, kregen alle hulptroepen heerlijke soep om op te warmen en energie te krijgen voor het tweede deel van de buurtactie, namelijk de geveltuintjes, boomperken en plantschalen te voorzien van nieuwe planten. Kleurrijke plantjes en veelbelovende stekken werden uitgedeeld, zodat bewoners hun eigen geveltuintjes konden opvrolijken.

Ook de plantschalen en boomperken in de straten werden onder handen genomen; struiken werden gesnoeid, nieuwe aanwas geplant en onkruid verwijderd. Dit stukje Oude Noorden is klaar voor de lente! Laat de zon nu maar komen!

Keten en Eten en Suikerfeest

Op woensdag 26 april vindt de volgende buurtactie plaats ‘Keten en Eten’. We hebben dan een speelkeet van Opzoomermee in de Bloklandstraat en organiseren kinderspelen in die straat en de Tochtstraat, Raephorststraat, 1e Pijnackerstraat en Moerkappellestraat gevolgd door een gezellig buurtborrel. Ook loopt er momenteel een Ramadanactie. Kinderen hebben kleurplaten uitgedeeld gekregen die ze ingekleurd voor het raam mogen hangen om met het Suikerfeest een lekkere beloning te krijgen. Er hangen al heel wat kleurplaten achter de ramen.