De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld Tijdens de Parkenmaand nam dakgids Rob Katwijk belangstellenden mee op een excursie naar de regentuin van... Excursie Luchtsingel, Luchtpark, DakAkker en regentuin

De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld

Tijdens de Parkenmaand nam dakgids Rob Katwijk belangstellenden mee op een excursie naar de regentuin van ZOHO, de regenopvang op het van Benthemplein, het Luchtpark boven Station Hofplein met tal van fruitbomen, de 390 meter lange Luchtsingel en de DakAkker, de grootste dakboerderij van Nederland op het Schieblok, waar sinds 2012 allerlei soorten eetbare planten en kruiden worden verbouwd op een laag van lavasteentjes en waar zelfs kippen worden gehouden.  

Een Slimdak  zorgt voor een uniek wateropvangsysteem. De in 2014 gebouwde Luchtsingel verbindt de DakAkker met het Luchtpark op de Hofbogen. Het ontwerp van architectenburo Zus was het eerste winnende Stadsinitiatief en kwam deels ook tot stand via crowdfunding: je kon een plankje kopen met je naam erop.

Hoe lang  je nog op de  luchtsingel kan wandelen..? Er zijn vergevorderde plannen voor woontorens op deze locatie. Inmiddels is er een definitief ontwerp voor het Dakpark op de 1,9 km lange Hofbogen!