Op zaterdag 15 april hadden bewoners van de Schoonoordstraat een plantdag in het binnenterrein Vinkenstraat georganiseerd in samenwerking met Buro Kruisbestuiving en STEK. Het... Plantdag Vinkenstraat – Schoonoordstraat (vergroening en tegelwippen)

Op zaterdag 15 april hadden bewoners van de Schoonoordstraat een plantdag in het binnenterrein Vinkenstraat georganiseerd in samenwerking met Buro Kruisbestuiving en STEK. Het was een geslaagde plantdag. Het was mooi weer, de zon scheen, alle planten, aarde, materialen waren op tijd geleverd en de regentonnen van Ton Tuin, stonden al aangesloten op hun plek.

Er zijn veel tegels gewipt, en bomen en planten in de grond gezet. Veel inzet van de bewoners van de Schoonoordstraat en nog enkele vrijwilligers via stichting Present.

Vooral in de middag sloten ook de bewoners uit de Vinkenstraat aan en zijn bijna alle bomen en struiken ook geplant in de tuinen en het gemeenschappelijke achterpad. Ruim 60% van de bewoners met een tuin in de Vinkenstraat geven aan groen belangrijk te vinden.

Evenals de bewoners op de 1ste galerij, die op een later moment plantenbakken voor hun deur krijgen. De vele struiken en bomen, die geplant zijn, zullen niet alleen mooi bloeien maar vooral vogels en insecten aantrekken.

Bewoners van de Schoonoordstraat  samen met Buro Kruisbestuiving hebben de handen in een geslagen en een Groenplan gemaakt en uitgevoerd. Het Groenplan heeft als doel de ecologische waarde van het binnenterrein te herstellen door vergroening én de sociale cohesie tussen de bewoners te vergroten.

De eerste fase van het Groenplan is uitgevoerd en hoofdzakelijk gefinancierd door Havensteder. Om het totale Groenplan uit te voeren is ook een financiële bijdrage van de wijk nodig.

Er is een subsidieaanvraag ingediend en hier is door de Gemeente positief op gereageerd. In de tweede fase van het Groenplan worden er plantenbakken op de galerij van de 2de verdieping geplaatst. Deze plantenbakken zijn in opdracht van Havensteder door Rotterdam Inclusief gemaakt. Het idee is dat er op de galerij een ‘zee van groen’ gaat ontstaan.

Het was een zonnige dag waarbij de bewoners van de Vinkenstraat en de Schoonoordstraat elkaar hebben kunnen ontmoeten.

Er is de hele dag hard gewerkt aan de uitvoering van het plan en we kunnen tevreden terug kijken op het behaalde resultaat.

Rotterdam Groene stad, ook in het Oude Noorden!