Verkoel samen onze stad. Onder dit motto worden Rotterdammers uitgenodigd zo veel mogelijk bomen te planten in de stad. Op zaterdag 23 augustus kon... Rotterdams Bomencircus


Verkoel samen onze stad. Onder dit motto worden Rotterdammers uitgenodigd zo veel mogelijk bomen te planten in de stad. Op zaterdag 23 augustus kon je op de Rotterdamse Oogstmarkt een grote variatie aan bomen, struiken en stekken van bomen gratis ophalen tijdens het Rotterdams Bomen Circus.

Met een gevarieerd programma met boswachter Bos, Circus Klomp, Tobi & Finn (jongleurs), muziek van Padam Padam op het Noordplein werden bezoekers gelokt om een boompje uit te kiezen en werden daarbij uitgebreid geïnformeerd door medewerkers van COOL DOWN City en het Rotterdams Milieucentrum.

De boompjes komen uit de bomen depots van COOL DOWN City. Het Bomen Circus is onderdeel van ‘Bomen voor Rotterdam‘, een plan om meer bomen de stad in te krijgen door onder andere gratis boompjes uit te delen maar ook plekken te zoeken in en rond de stad waar bomen kunnen worden geplant.

Komend plantseizoen moeten er in Rotterdam (minimaal) zo’n 3000 à 4000 kleine en grote bomen bijkomen in de stad! Na het Noordplein vertrok het bomen circus naar Blijdorp bij Stadskwekerij De Kas.

Meer info: www.bomenvoorrotterdam.nl