De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld Meer dan 2.000 tegels gingen eruit op het Ammersooiseplein. Tientallen bewoners, leerlingen en groene enthousiastelingen planten... Tuin van de Wijk

De volledige reportage kan je vinden op Noord010inbeeld

Meer dan 2.000 tegels gingen eruit op het Ammersooiseplein. Tientallen bewoners, leerlingen en groene enthousiastelingen planten er deze maand meer dan 1.000 planten voor terug. Zo is de Agniesebuurt een groene ontmoetingsplek rijker.

Op zaterdag 23 september, Burendag, werd de tuin officieel geopend door wethouder Simons door samen met leerlingen van Accent Centrum Praktijkonderwijs de laatste boom te planten. Twee jaar geleden ontstonden de eerste ideeën voor de tuin.

Zou het niet mooi zijn als de leerlingen van Accent tegenover hun school kunnen leren over groen en tuinieren? Het idee valt goed bij veel bewoners. Het Ammersooiseplein is een populair speelplein, maar met al die tegels wel wat hard en ongezellig.

De gemeente ziet het plan wel zitten, want het plein is in de zomer erg heet en niet klimaatbestendig. Om die reden plaatsen ze eerder dit jaar ook al pergola’s met schaduwdoeken.

Samen tuinieren en vergroenen

Sociaal hovenier Stefan Herwig helpt bewoners en organisaties bij alle groenplannen. Hij is blij en trots dat er nu zo’n zichtbare groene plek is waar mensen terecht kunnen met hun groene wensen en vragen. “Door met je buren aan de slag te gaan in je straat, maak je je buurt groener en gezelliger.

Het helpt dan natuurlijk heel erg als je mooie voorbeelden ziet, maar ook makkelijk in contact komt met andere enthousiaste buurtgenoten.”  

De tuin zit daarom vol met groene ideeën: hergebruikte tegels, pergola’s met klimplanten, kruidenbakken, inheemse planten, regenwater opvang en een wormenhotel.

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, zodat mensen elkaar gaan treffen. Tuinier Momenten, moestuin lessen, klimaat workshops, schoonmaakacties, kruiden diners. Ideeën genoeg, en er zal volop samengewerkt worden met het naastgelegen Huis van de Wijk De Banier.

Lijkt het jou ook leuk om betrokken te zijn bij de Tuin van de Wijk? Of wil je in gesprek over jouw groene wens of idee? Neem dan contact op met Stefan: stefan@burokruisbestuiving.nl.