Meer foto’s kan je vinden op Noord010inbeeld Onder dit motto worden Rotterdammers uitgenodigd zo veel mogelijk bomen te planten in de stad. Op zaterdag... Verkoel samen onze stad

Meer foto’s kan je vinden op Noord010inbeeld

Onder dit motto worden Rotterdammers uitgenodigd zo veel mogelijk bomen te planten in de stad. Op zaterdag 15 oktober kon je op de Rotterdamse Oogstmarkt een grote variatie aan bomen en zaailingen van bomen gratis ophalen tijdens het Rotterdams Bomencircus.

Ondanks de regen was de belangstelling groot en waren de boompjes en zaailingen binnen twee uur uitgedeeld. Boswachter Bos en medewerkers van Cool Down City en het Rotterdams Milieucentrum gaven advies.

Het Bomencircus viel samen met het Feestival van het Rotterdams Volkstheater en de Rotterdamse Oogstmarkt die dit keer voor een groot deel plaats vond langs de Rotte aan de Zaagmolenkade! Wat een mooie sfeer aan het water onder de bomen.

Dat mag een vervolg krijgen! In de grote tent van het Feestival konden bezoekers schuilen met een beker koffie en life muziek. En Circus Klomp verzorgde een komisch acrobatisch optreden.

Het Bomencircus is onderdeel van ‘Bomen voor Rotterdam‘, een plan om meer bomen de stad in te krijgen door gratis boompjes uit te delen maar ook plekken te zoeken in en rond de stad waar bomen kunnen worden geplant.

Komend plantseizoen moeten er in Rotterdam (minimaal) zo’n 3000 à 4000 kleine en grote bomen bijkomen in de stad! Er zijn in Rotterdam meerdere bomenparkeerplaatsen waar je boompjes kan ophalen maar ook kan brengen!

In Noord: Bij de Stadskwekerij de Kas, zolang de voorraad strekt. Voor meer info: www.bomenvoorrotterdam.nl