Sinds 2014 is Annemiek van Ravens wijknetwerker in het oude Noorden, met name in het gebied tussen Zaagmolenstraat en Noordsingel waaronder de Zwartjanstraat, Pijnackerplein... Annemiek neemt afscheid

Sinds 2014 is Annemiek van Ravens wijknetwerker in het oude Noorden, met name in het gebied tussen Zaagmolenstraat en Noordsingel waaronder de Zwartjanstraat, Pijnackerplein en het Noordplein. Haar verdienste was het werken met ondernemers en het leveren van een bijdrage aan het animeren van de pleinen.

Haar collega Francis ‘Als ik met Annemiek door de wijk loop, is het overal hoi, hoi.’ Annemiek zorgde voor kleurrijke verlichting op het Noordplein en bevorderde meer kwaliteitshoreca met name rond het Noordplein. De leegstand in de Zwartjanstraat was voor haar komst 18%. Dat is nu wel anders. Aan een betere branchering van het winkelaanbod ontbreekt het nog.

Toen Annemiek startte was het smalle Zwaanshals klaar en kon ze met Havensteder een bijdrage leveren aan de selectie van meer vernieuwende winkels en makers. ‘Ik heb heel veel geleerd van wijkmanager Jacco’ besluit Annemiek. Omringd door mensen met wie ze gewerkt heeft, ondernemers, bewoners en collega’s, wordt feestelijk afscheid genomen van Annemiek bij het kleurrijke Café de Bel.

Ze neemt een mooie foto ontvangst van het verlicht Noordplein en er wordt een foto gemaakt van het voormalige Oude Noorden met Haika, Annemiek en Jacco. Safiye, voorheen wijknetwerker in Kralingen wordt Annemieks opvolgster, een vrouw met de nodige ervaringen.

Annemiek zelf maakt een nieuwe stap naar Ommoord en wel als wijkmanager.