Geachte heer/mevrouw, beste Noorderlingen, We nodigen u uit voor de herdenkingsplechtigheden die in het kader van de nationale dodenherdenking op zaterdag 4 mei a.s.... Nationale Dodenherdenking

Geachte heer/mevrouw, beste Noorderlingen,

We nodigen u uit voor de herdenkingsplechtigheden die in het kader van de nationale dodenherdenking op zaterdag 4 mei a.s. worden gehouden bij de twee monumenten in Noord.

Herdenking monument Noordsingel, 10.45 uur

Bij het monument aan de Noordsingel herdenken we dat op 16 juli 1941 een piloot van de RAF zijn aangeschoten vliegtuig liet neerstorten in de Noordsingel. Hiermee redde hij het leven van vele omwonenden. De herdenking begint om 10.45 bij het monument. Er is twee minuten stilte en een officiële kranslegging. Er wordt ook een gedicht voorgedragen door Edwin de Voigt.

Herdenking monument 1e Pijnackerstraat 104, 17.45 uur

’s Avonds herdenken we bij het monument aan de 1e Pijnackerstraat 104 dat daar in 1942 drie verzetsstrijders om het leven zijn gebracht. We ontmoeten elkaar om 17.45 uur bij het monument. Om 17.50 uur begint de officiële plechtigheid die ongeveer een uur duurt.

Zitten tijdens de herdenking

Er zijn stoelen beschikbaar voor mensen die daar behoefte aan hebben. Wilt u graag zitten tijdens de herdenking? Laat dit dan weten door een mail te sturen naar lvtilburg@bruisadvies.nl. We zorgen dan dat er een stoel voor u klaarstaat.

Met vriendelijke groet,

Namens de wijkraden Noord 

Agniesebuurt/Provenierswijk

Klaas van der Burg, voorzitter

Blijdorp/ Bergpolder/Liskwartier

Reidar Plokker, voorzitter

Oude Noorden 

Bob den Ouden, voorzitter