Oude Noorden Elke maand is er een openbare vergadering die je bij kunt wonen. Bewoners en ondernemers zijn van harte welkom. Deze maand is... Nieuws van de Wijkraaden

Oude Noorden

Elke maand is er een openbare vergadering die je bij kunt wonen. Bewoners en ondernemers zijn van harte welkom. Deze maand is de vergadering op dinsdag 25 april om 20:00 uur bij Dona Daria (Gerard Scholtenstraat 129). De agenda kan je vinden via de website. Als je graag wilt inspreken over een onderwerp, probleem, of zorgen, dan kan dat! Aanmelden doe je door onze wijkraadcoördinator, Roxanne, te mailen op ror.cobben@rotterdam.nl. Dit kan je doen tot 12:00 op de dag van de vergadering.

Verkeer en schoon

De wijkraad is weer begonnen met de verkeerstafels in de wijk. Wil je aanwezig zijn ? Stuur een mail naar Noumidia n.agzannay@wijkraadrotterdam.nl. De wijkraad werkt samen met Stadsbeheer en de gebiedsondersteuning en organiseren op woensdag 14 juni een workshop met hapjes voor containeradoptanten. In de wijkhub van Jan van der Ploeg komt binnenkort een bijeenkomst rond zwerfvuil.

Sociaal Maatschappelijk, Wijkraad brievenbus

De Rotterdamse Anarchisten Tegen Supermarkten (RATS) koken al een aantal jaar elke zondag voor een grote groep mensen. Ze zijn verhuisd naar een oude boekenwinkel waar ze nu elke zondag koken. Tips ? Schrijf je zorgen simpelweg op een briefje, en doe die in de brievenbus in het Klooster of in Mozaïek !

Contacten Wijkraad

Ahmet Dikbaş: a.dikbas@wijkraadrotterdam.nl, Anja Berkelaar: a.berkelaar@wijkraadrotterdam.nl

Bob den Ouden: bg.denouden@wijkraadrotterdam.nl, Lieke van der Pol: lj.vanderpol@wijkraadrotterdam.nl

Martha Harel: m.harel@wijkraadrotterdam.nl , Noumidia Agzannay: n.agzannay@wijkraadrotterdam.nl

Rabia Ertek-Genç: fr.ertekgenc@wijkraadrotterdam.nl 

Scan onze QR code om een overzicht te zien van alle relevante websites!

Wijkraad Agniese/Provenier

De wijkraadvergadering Agniese/Provenier vond plaats in het stemmige Kapelletje. Aan de orde kwam de betwiste afsluiting van de afrit Walenburgerweg. Dit leidt volgens bewoners van de Provenierstraat en Proveniersweg tot onaanvaardbare verkeersoverlast in de smalle straatjes, om nog niet te spreken van het vrachtverkeer.

Bewoners van de Walenburgerweg daarentegen zien het als een zegening. Is de oplossing gelegen in het verkeer van de Gordelweg en Den Haag eerder te laten afslaan? De bewonersinitiatieven Een Groene Wateringhestraat en Keti Koti op het Ammersooiseplein kwamen aan de orde. In de Wateringhestraat komen geveltuinen en worden tien parkeerplaatsen omgezet in tuintjes.

Het hele project wordt uitgevoerd en onderhouden door bewoners en leerlingen van de Accent Praktijkschool en de Imeldaschool onder leiding van sociaal hovenier Stefan Herwig. Financiering komt deels uit het klimaatprogramma. De leerlingen krijgen ook les in plantkunde en maken kennis met de Oase Oogst met Mij Mee, met pruimen en kersenbomen en met een keuken waarin ze aan de slag kunnen.

Oogst met Mij Mee organiseert sinds 2017, 4 maal per jaar ontmoetingsactiviteiten voor de buurt en werkt nauw samen met Havensteder. Bewoners reageren positief op de groenplannen. ‘Je leert je buren kennen en voelt je veilig.’ Op het Ammersooiseplein rond de Hofbogen komen klimplanten.

Keti Koti

Keti Koti wordt op 30 juni georganiseerd door Shirley Profijt en buren in samenwerking met SOL en de Accentschool. Naast sprekers over verleden en toekomstige mobiliteit komen spraakmakende bands en een keuken vol Surinaamse specialiteiten wel voor 300 personen.

Ook aan de kinderen wordt gedacht met bungee jump en crea. De wijkraad ging verder in op verkamering en behoud van beschermd stadsgezicht en beeldbepalende panden. 4 maal per jaar worden probleempanden geschouwd.

De wijkraad bekwam van wethouder Simons dat ze op termijn zeggenschap krijgen in de duurdere bewonersinitiatieven tot € 10.000,- Aanvragen kunnen het gehele jaar door.